TIEDOTE 23.4.2020

Pepper avasi ovensa rajatusti lounasasiakkaille

Henkilöstöravintolassa asiointi edellyttää erillistä sopimusta

Useat noutotilaustaan hakeneet asiakkaat hieraisivat silmiään keskiviikkona, kun ravintola Pepperissä oli myös paikanpäällä lounastaan syöviä asiakkaita. Ravintolatoimenjohtaja Timo Hannula Pepperistä kertoo mistä on kysymys.

Kolmatta viikkoa kiinni olevat ravintolat ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia paitsi ravintoloitsijoille myös niille työssäkävijöille, joille etätyönteko ei ole ollut mahdollista. Eväät ja erilaiset noutoannokset ovat jo tulleet turhankin tutuiksi, joten asiakkaat kaipasivat posliinilautasten ääreen. ”Saimme yritysasiakkailtamme tiedusteluja voisimmeko toimia heidän henkilöstöruokalana nyt kun moni tuotantolaitosten ja muiden yritysten omista ravintoloista on suljettu. Selvitimme asiaa ja totesimme että meillä on mahdollisuus vastata tähän tarpeeseen”, Timo Hannula kertoo. Pepper-ravintolat Ylöjärvellä ja Nokialla mahdollistivat tilojensa puolesta ravintolasalin jakamisen kahteen osaan, joten toinen osa ravintoloista on keskiviikosta alkaen ollut avoinna sopimusasiakkaille. Nouto- ja kotiinkuljetusasiakkaat palvellaan ravintolan toisella puolella ja he kulkevat ravintolaan eri sisäänkäynnistä kuin sopimuslounastajat. Kulkuyhteys eri puolien välillä on suljettu, jotta asiakasryhmät eivät ole kontaktissa keskenään. ”Rajoitus 10 hengen kokoontumisista ei koske henkilöstöravintoloita, mutta olemme luonnollisestikin huomioineet turvaetäisyydet ravintolassa. Toivomme myös että saman työyhteisön työntekijät pyrkisivät ruokailemaan samalla alueella, jotta asiakasryhmät eivät tarpeettomasti sekoittuisi keskenään.”, Timo Hannula kertoo.

Huhtikuun alussa ravintolat suljettiin paikanpäällä ruokailevilta asiakkailta valtioneuvoston antamalla asetuksella. Rajoituksen ulkopuolelle jätettiin kuitenkin henkilöstöruokalat, jotka palvelevat rajattuja asiakasryhmiä. Näin ollen asiointi Pepperin henkilöstöravintolan puolella edellyttää yritykseltä erillistä sopimusta henkilöstöruokailusta Pepperissä. ”Yksittäisiä lounasasiakkaita emme voi palvella henkilöstöravintolassa vaan ohjaamme heidät noutoasiakkaiden puolelle.”, Hannula painottaa.

Pepperin henkilöstöravintola palvelee ainoastaan arkisin klo 11-14. Tuona aikana sopimusasiakkaille on tarjolla päivän vaihtuva päivän lounas sekä kaikki Pepperin normaalin ruokalistan annokset. Pepperin henkilöstöravintola palvelee toukokuun loppuun asti tai kunnes ravintoloiden aukiolo laajemmalle yleisölle jälleen vapautuu.