Tarinat tuotteiden takana – Stories Behind the Products
Nikalin tila
Nikalin tila on Pirkanmaalla Sastamalan Kutalassa toimiva lammastila, jota pyörittää Anniina ja Tapio Nikali. Tilan juuret ovat sikojen kasvatuksessa, ja heillä on myös pitkät perinteet viljanviljelyssä. Lampaita tilalla on kasvatettu vuodesta 2021 alkaen.
Located in Kutala, Sastamala, Pirkanmaa, Nikali Farm is a sheep farm run by Anniina and Tapio Nikali. The farm’s roots are in pig farming, with a long tradition in grain cultivation. They have been raising sheep since 20211.
Honkaniemen tila
Honkaniemen tila Pinsiössä on perinteikäs maatila, joka on ollut samalla suvulla jo vuodesta 1822 ja nykyinen isäntä on järjestyksessään kahdeksas. Tilaa pyörittää Marko ja Johanna Honkaniemi, jotka vaalivat kestävän kehityksen periaatteita ja luonnon monimuotoisuutta.
A traditional Honkaniemi Farm in Pinsiö that has been in the same family since 1822, with the current owner being the eighth generation. Marko and Johanna Honkaniemi run the farm, adhering to sustainable development principles and preserving biodiversity.
https://www.honkaniementila.fi/
Maatila Tahlo
Maatila Tahlo on perinteikäs suomalainen maatila, joka sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa Ylöjärven Mutalassa. Sami ja Sanna Tahlon tila tunnetaan erityisesti laadukkaasta ja eettisesti kasvatetusta ylämaankarjastaan.
A traditional Finnish farm situated in the idyllic countryside of Mutala, Ylöjärvi. Sami and Sanna Tahlo’s farm is known for its high-quality and ethically raised Highland cattle.
Mouhijärvi Herkkujuustola
Mouhijärven Herkkujuustola on arvostettu suomalainen juustola, joka tunnetaan laadukkaista artesaanijuustoistaan ja perinteitä kunnioittavasta juustonvalmistuksesta. Juustolan tarina sai alkunsa, kun sveitsiläinen juustomestari Peter Dörig muutti Suomeen 90-luvun puolivälissä ja toi tullessaan suvun juustonvalmistuksen perinteet ja rakkauden jaloihin juustoihin.
A respected Finnish cheese dairy known for its quality artisanal cheeses and traditional cheese-making methods. The dairy’s story began when Swiss cheese master Peter Dörig moved to Finland in the mid-90s, bringing his family’s cheese-making traditions and passion for fine cheeses.
https://www.herkkujuustola.fi/
Satohuone
Satohuone on pieni kaupunkiviljely-yritys Tampereen Ristinarkussa. Yrittäjä Antti Länsisalmi viljelee käsityönä korkealaatuisia ja huipputerveellisiä gourmet-ruokasieniä ja syötäviä versoja ravintoloille, jälleenmyyjäliikkeille ja kuluttaja-asiakkaille.
A small urban farming company in Ristinarkku, Tampere. Entrepreneur Antti Länsisalmi hand-cultivates high-quality and super-healthy gourmet mushrooms and edible sprouts for restaurants, retailers, and consumers.
Nakki-Hannu
Nakki-Hannu on Pirkanmaalainen lihajalosteyritys, joka tunnetaan laadukkaista, perinteisin menetelmin valmistetuista makkaroistaan ja lihatuotteistaan.
A meat processing company in Pirkanmaa, known for its high-quality sausages and meat products made using traditional methods.
Kalaherkut Nygren
Kalaherkut Nygren on Pirkanmaalainen pitkän linjan kalakauppias ja perheyritys, joka tunnetaan laadukkaista ja tuoreista kalaherkuistaan.
A long-established fish merchant and family business in Pirkanmaa, known for its high-quality and fresh fish delicacies.
Royal Bakery
Royal Bakery on perinteitä ja käsityötaitoa vaaliva leipomo, joka tunnetaan laadukkaista ja huolella valmistetuista leivonnaisistaan. Royal Bakery ja Ståhlberg yhdistyivät vuonna 2016.
A bakery that values traditions and craftsmanship, known for its high-quality and carefully prepared baked goods. Royal Bakery and Ståhlberg merged in 2016.
Heikki Penttilä
Heikki Penttilä on Aitoossa sijaitsevan Penttilän tilan isäntä, joka valmistaa perinteistä perunarieskaa paikallisista raaka-aineista.
The owner of Penttilä Farm in Aitoo, who produces traditional potato flatbread using local ingredients.